849,00 kr.
incl. VAT, shipping costs apply
Free shipping to the following countries: Show more Show less
Den har en lang storsindet eftersmag, der i den grad
gør Dalmore til en af de klassiske highland malts. Hver eneste Dalmore maltwhisky har sin egen unikke personlighed. Chokolade og krydderier er blot 2 af de specielle og uventede dufte der
optræder i Dalmore. I en Dalmore whisky vil man kunne genkende op til 26 udpræget forskellige, og ofte overraskende dufte. Dalmore undergår spændende forvandlinger i lagringsperiode 12 – 21 år
eller endnu ældre. Efterhånden som whiskyen modnes kan man både dufte og smage appelsin, lyng, krydderier og antydning af røg. The Dalmore Highland malts lagrer på ”first-fill” amerikansk eg,
hvilket giver vaniljesødmen og gamle sherry fade (Matusalem, Apostoles og Amaroso) fra Bodegas Gonzalez Byass, Spanien, der giver en duft af citrusfrugter, marmelade og
krydderier.
Smagsnoter fra www.whiskyflasken.dk:
Næsen: Dalmore er kendt for at dufte af appelsin og det gør den
her også. Brændte mandler, brændte figner og tørrede frugter. Klassisk sherry. Den er derudover ret maltet og der er noter af stærk kaffe, mørk chokolade, kanel og muskatnød. Lige når den er mest
sød, så kommer der et pust friske jordbær og kirsebær. Når den får lov til at stå kommer der læder og gamle cigarkasser.
Smagen: Den er tyk og cremet med masser af brun farin og sherry i
starten. Den er også maltet med sirup, honning og kanel. Det er lidt som at sætte tænderne i en brunsviger. Derefter kommer appelsinen, en anelse lakrids og nelliker. Sidst i paletten begynder
den at prikke godt på tungen, men den tørrer aldrig helt ganen ud.
Eftersmagen: Mellemlang eftersmag med masser af chokolade og kanel. De
friske bær vender lidt tilbage og der er et lille hint af tobak.